gallery/_dsc0184
gallery/sarkany4
gallery/dragon3

GYÉKÉNYES

 

gallery/3106759

IV. Kistolmácsi Sárkányhajó Gyorsulási Bajnokság

2019. július 20.

Itt ilyen még sosem volt. Tavalyelőttig!

...ééééés most, újra  jövünk Kistolmácsra!

További versenyeink 2019-ben

gallery/1966
gallery/kistolmács címer
gallery/dragon4
gallery/tarvizio-logo

Helló Kistolmács! Most aztán újra jövünk!

 

Mivel egy gyönyörű hely, gyönyörű tava nem maradhat sárkányok nélkül úgy döntöttünk páran, hogy megpróbáljuk. Először 2-3 éve került szóba a hely, de a programok torlódása miatt nem tudtunk megérkezni. Ez azonban tavaly elmúlt és a szervező csapat, remélhetőleg a lelkes helyi segítséggel közösen, végre elhozhatta a sárkányhajókat a tóra. 

 

Tavaly olyan jól sikerült az első, hogy nem volt kérdés: idén újra jövünk. Július 22-én megrendezzük a második kistolmácsi versenyünket, melyre már most szervezhetik a csapatok magukat. A lényeget leírom, de valamennyi részletre kiterjedő tájékoztatást kaphat bárki, ha a versenykiírás menüre kattint.

 

 

A legfontosabb: nem kell megijedni, mert az evezéshez szükséges alapokat 10 perc alatt elsajátítja bárki, s mivel mindössze 100 méter a táv, így kb fél percet kell csak kibírni. Na, de azt nagyon ki kell, mert itt sokat nem lehet taktikázni, húzni kell, húzni, húzni és megint csak húzni :)

 

A Versenyre baráti társaságok, munkahelyi közösségek valamint települések csapatainak nevezését várjuk.

 

Néhány szó a versenyről, melynek hivatalos kiírását levelünkhöz mellékeljük:

 

A versenyző csapatok 100 méteres pályán, két hajóval versenyeznek egymás ellen. Az egyes futamok nyertesei egyenes ágon jutnak tovább, míg a vesztesek vigaszágon, akár a döntőig is küzdhetik magukat. Húsz fős sárkányhajókkal versenyzünk, de 16 fős (minimum 12) csapatok jelentkezhetnek. Fontos szempont, hogy minden csapatban minimum négy (4) női versenyzőnek kell szerepelnie! A versenyen - biztonsági szempontból - valamennyi versenyző számára a mentőmellény bekapcsolt állapotú viselése kötelező.

 

A versenyre amatőr csapatok jelentkezését várjuk. Ez azt jelenti, hogy a versenykiírás értelmében a hajóban egyszerre 4-nél több igazolt sárkányhajó versenyző nem ülhet. 

 

 

Egy versenyző több csapatban is indulhat!

 

Ennyit röviden, s találkozzunk Kistolmácson!

 

Üdvözlettel, a Szervezők

Tarvízió Kft

Sárkányjárat-Kanizsa Sárkányhajó Egyesület

Kistolmács Község Önkormányzata

 

ILYENRE KÉSZÜLÜNK!
EGY KIS ÍZELÍTŐ :)

CSAPATOK, AKIK MÁR NEVEZTEK

gallery/kistolmacs2019